Vermeer

Engineering Manager

Engineering Manager Vermeer https://www.werkenbijvermeer.com
 • 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40

Wegens interne doorgroei zijn wij op zoek naar een Engineering Manager. Vermeer EMEA bestaat sinds 1979 als distributiekantoor voor industriële machines, die gebouwd worden in Amerika. Sinds 2019 zijn we ook zelf machines gaan produceren in Nederland, wat heeft geresulteerd in de opbouw van onze productieafdeling en onze engineeringsafdeling. In die paar jaar is de engineeringsafdeling gegroeid van 2 Application Engineers naar een afdeling van 5 project teams, en deze zal in de toekomst nog verder groeien.

De Engineering Manager leidt technische activiteiten, ontwikkelt en implementeert beleid en procedures voor de technische functies en houdt toezicht op de naleving van het werk in overeenstemming met het bedrijfsbeleid, de prioriteiten en budgetbeperkingen. Je beheert en ontwikkelt budgetten voor de afdeling, inclusief operationele vereisten en aankopen van apparatuur en materiaal. Vanuit Nederland leg je contact met engineeringmanagers van andere locaties, om ervoor te zorgen dat we de gebruikelijke werkwijzen volgen.

Binnen Europa wordt steeds meer nadruk gelegd op het bouwen van elektrische machines. We richten ons ook op het uitbreiden van ons portfolio van elektrische machines. Samen met de managers van andere afdelingen binnen Vermeer EMEA, werk je aan ons productplan.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding in overeenstemming met de Vermeer kenmerken en – gedragingen, die gebaseerd zijn op de vier pijlers; ‘caring culture, demonstrating agility, customer focused en stewardship’. Hierin ben je een rolmodel. Je houdt toezicht op, organiseert, begeleidt en coacht je teamleden bij het uitvoeren van hun taken, terwijl zij anderen beïnvloeden om de Vermeer cultuur vooruit te helpen. Je stelt individuele- en teamdoelen op, die zijn afgestemd op de strategieën en doelstellingen van de organisatie, om belangrijke bedrijfsresultaten te behalen. Met je expertise zorg je ervoor dat de afdeling haar interne en externe klanten bedient en aan gedefinieerde verwachtingen voldoet.
 • Je zorgt ervoor dat de belangrijkste doelstellingen binnen projecten (lanceringen van nieuwe producten, updates van mid-modellen, updates van de productiekwaliteit, enz.) in het vereiste en overeengekomen tijdspad vorderen. Je coördineert cross functioneel om de succesvolle lancering van het product of project te verzekeren.
 • Je verifieert en houdt de ontwerpteams verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan productveiligheids- en nalevingsnormen. Samen met Product Safety engineering werk je aan het ontwikkelen van mitigatie strategieën wanneer er zorgen zijn.
 • Je gaat lean-strategieën ontwikkelen en leiden voor het verbeteren van bestaande product- en processystemen, op basis van initiatieven en doelmarkttoepassingen. Je leidt ook Lean-procesactiviteiten van procesprototype tot productie-implementaties.
 • Je communiceert met klanten, personeel van onze dealers en de productieafdeling om te begrijpen wat onze belangrijkste belanghebbenden over ons product zeggen en om tegenmaatregelen en plannen te ontwikkelen om uitdagingen het hoofd te bieden. Je werkt samen met Product Management om verbeteringen binnen de Product Roadmap of verbeteringsinspanningen op de juiste manier af te stemmen om te voldoen aan verwachtingen op het gebied van prestaties, kwaliteit, betrouwbaarheid en maakbaarheid.
 • Je onderzoekt en identificeert technologische trends, nieuwe toepassingen, prestatieverbeteringen en functionaliteitseisen, terwijl je nauw samenwerkt met de productmanager om te begrijpen hoe deze passen in de Product Roadmap. Tot slot hou je je bezig met het conceptualiseren, bedenken, plannen en aansturen van het ontwerp van de productieomgeving, modelbouw, testen, kostenberekening, productiebeoordeling en opstart van de productie.

Wie ben je?

 • Je hebt kennis van de productie-industrie van zwaar materieel, inclusief concurrentietrends en bedreigingen, marktvraag en invloeden op aanvraag, productlijn, productontwikkeling, bedrijfssystemen, maakbaarheid en ondersteuning.
 • Je hebt kennis van financiële systemen, budgettering en de strategische planningsprocessen.
 • Je kunt betrouwbare, eenvoudig te vervaardigen, goed presterende en concurrerende oplossingen ontwikkelen die financieel succesvol zijn voor het bedrijf.
 • Je kunt informatie verzamelen en goede beslissingen nemen op basis van gedegen data en input van meerdere personen. Je bent in staat om op details gerichte, onafhankelijke beslissingen te nemen die niet alleen een positieve invloed hebben op de afdelingsdoelstellingen, maar ook bijdragen aan de algemene bedrijfsdoelstellingen.
 • Je bent in staat om te voldoen aan prestatiestatistieken, waaronder brutomarge, marktaandeel, omzet, betrouwbaarheid en klantdoelstellingen.
 • Tot slot demonstreer je goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je kunt een ​​boodschap duidelijk en effectief overbrengen op verschillende groepen mensen.

Wat heb je nodig?

 • Je hebt een HBO diploma, in een technische richting, zoals Elektrotechniek, Mechatronica of Agrarische techniek.
 • Je hebt minimaal 12 jaar ervaring in meerdere gebieden van een productiebedrijf, met functionele ervaring en vaardigheid in mechanisch -, elektrisch – en/of systeemontwerp.
 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in het effectief aansturen van mensen, processen en ontwikkelingsprojecten.
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Reizen:

Tot 20% (inter)nationaal reizen per auto of trein kan noodzakelijk zijn.

Wat biedt Vermeer jou?

 • Een uitdagende baan in een professioneel en groeiend bedrijf, met een goede en informele werksfeer.
 • Competitief salaris
 • Bonus
 • 25 vakantiedagen + 13 ADV-dagen
 • Lease-auto

Solliciteren?
Laat je CV achter via de link en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja
  ja
  ja

  Door dit formulier te verzenden, verleent u Vermeer International BV (‘Vermeer’) toestemming om de door u verstrekte persoonsgegevens te verwerken voor beoordeling van uw sollicitatieaanvraag, het beantwoorden van uw vragen, het aan u stellen van vragen en het leggen en onderhouden van contact met u. Dit contact vindt meestal plaats per telefoon of e-mail, maar kan ook plaatsvinden via andere contactmethoden die u aan ons hebt verstrekt.

  Zoals beschreven in de ‘Kennisgeving inzake verwerking van persoonsgegevens’ voor dit formulier kunt u uw toestemming op elk moment intrekken door een e-mailbericht te sturen naar privacy@vermeer.com. Het intrekken van uw toestemming is niet van invloed op de wettigheid van de verwerking op basis van uw toestemming voordat deze werd ingetrokken.

  Als u niet akkoord gaat met deze voorwaarden of als u anderszins Vermeer niet de in deze beschreven toestemming wenst te geven, wordt u verzocht het formulier waarbij deze bekendmaking is gevoegd niet te verzenden.

  Vragen over werken bij Vermeer ?

  Laura van Gelder

  HR Assistant

  0113 - 272 703