Vermeer

Marktanalist

Marktanalist Vermeer https://www.werkenbijvermeer.com
 • 's-Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40
 • Publicatiedatum 25-10-2023

Zoek je een baan waarbij je cijfers analyseert en markttrends volgt? Wil je onze strategie helpen vormgeven en onze positie in de markt versterken? Dan is de vacature van Marktanalist perfect voor jou!

Ons kantoor in Nederland, is namens Vermeer verantwoordelijk voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De functie van Marktanalist is nieuw voor ons. Dat betekent dat je de kans krijgt om deze rol mee vorm te geven. Je gaat informatie verzamelen over de markten in onze regio. Omdat dit nieuw is, moet je zelf bedenken hoe je dat het beste kunt doen. Je mag nieuwe manieren verzinnen om de gegevens te analyseren en te organiseren. Ons team in Amerika kan je hierbij helpen. Voor het verzamelen van deze data, zul je ook met mensen in contact komen. Dankzij jouw communicatieve vaardigheden, ben je in staat om sterke relaties aan te gaan.

Wat ga je doen?

Je hebt een cruciale rol in het vinden van belangrijke informatie over de markt. Je volgt concurrenten, om te zien wat zij doen. Al deze informatie worden gebruikt om onze bedrijfsplannen te ondersteunen.

Daarnaast ga je:

 • Actief de algemene economische ontwikkelingen in de EMEA-markt volgen. Dit helpt om te begrijpen hoe de economie in het bredere EMEA-gebied presteert en welke factoren van invloed zijn.
 • Regionale ontwikkelingen in de markt bijhouden en verwerken in je analyses en aanbevelingen. Een actueel voorbeeld hiervan is de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
 • Marktdata en statistieken verzamelen, door samen te werken met overheidsinstellingen en brancheorganisaties. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld helpen om in kaart te brengen hoeveel houtversnipperaars in gebruik zijn.
 • Relevante marktgegevens vastleggen, documenteren en rapporteren aan het leiderschapsteam.
 • Financiële rapportages van concurrenten analyseren. Zelfstandig of in samenwerking met afdeling Finance.
 • Kijken hoe groot de markt is en wie onze concurrenten zijn. Je kijkt ook hoe de markt is opgedeeld in kleinere groepen met vergelijkbare kenmerken. Deze informatie helpt bij het maken van slimme plannen en keuzes voor ons bedrijf.
 • Af en toe ook het productmanagementteam van Amerika ondersteunen bij onderzoek.

Het team

Samen met 2 product managers vorm je straks het product management team. Jullie staan aan het begin van de ontwikkeling van nieuwe machines. En jullie geven input voor het door ontwikkelen van bestaande machines. Jij ondersteunt de Product Managers met belangrijke marktdata en inzichten. Zij kunnen hiermee sterke business cases  maken en nieuwe ideeën succesvol lanceren. De product managers zijn regelmatig op reis, om klanten en dealers te ontmoeten. Met enige regelmaat zullen jullie samen op kantoor zijn om te overleggen en een band op te bouwen als team.

Wie ben jij?

Ondanks dat wij een technische bedrijf zijn, hoeft jouw achtergrond niet in een soortgelijke sector te zijn. We zouden het bijvoorbeeld ook heel interessant vinden, als je uit de transport en logistiek sector komt. Of dat je een achtergrond hebt als economisch analist. Die kennis en ervaring kan ons juist weer helpen om op andere manieren naar datastromen en informatie te kijken. Verder zou het fijn zijn als je:

 • Een HBO opleiding hebt, in een economische richting.
 • Zowel een opstarter bent als een afmaker. Je zult nieuwe werkwijzen moeten bedenken. Hier maak je standaardprocessen van, waar je zelf mee zult werken.
 • Het niet vervelend vindt om uren achter elkaar gefocust op de computer te werken. En tegelijkertijd ook wel sociale connecties te onderhouden met collega’s en externe partijen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden hebt, om bevindingen effectief te delen met het team en het LT.

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris, dat gemiddeld boven de CAO Metaal ligt;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Jaarlijkse bonus afhankelijk van het bedrijfsresultaat;
 • 25 verlofdagen en 13 ADV-dagen;
 • Woon-werkverkeer vergoeding van € 0,21 per kilometer, tot maximaal 120 km per dag;
 • De kans om deel uit te maken van een nieuw en groeiend team, dat actief de strategie van het bedrijf vormgeeft;
 • Een creatieve en collaboratieve werkomgeving waarin jouw ideeën worden gewaardeerd en aangemoedigd.
 • De flexibiliteit om zowel zelfstandig als cross functioneel te werken.

Heb jij interesse in deze baan?

Stuur hieronder je CV en motivatie. Heb je nog vragen? Neem contact op met Benny Melse (Product Manager), via 06-27872281.

Wij stellen het op prijs als bedrijven/bureaus waar wij niet mee samenwerken, ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun CV’s of diensten aan te bieden.

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja
  ja
  ja

  Door dit formulier te verzenden, verleent u Vermeer International BV (‘Vermeer’) toestemming om de door u verstrekte persoonsgegevens te verwerken voor beoordeling van uw sollicitatieaanvraag, het beantwoorden van uw vragen, het aan u stellen van vragen en het leggen en onderhouden van contact met u. Dit contact vindt meestal plaats per telefoon of e-mail, maar kan ook plaatsvinden via andere contactmethoden die u aan ons hebt verstrekt.

  Zoals beschreven in de ‘Kennisgeving inzake verwerking van persoonsgegevens’ voor dit formulier kunt u uw toestemming op elk moment intrekken door een e-mailbericht te sturen naar privacy@vermeer.com. Het intrekken van uw toestemming is niet van invloed op de wettigheid van de verwerking op basis van uw toestemming voordat deze werd ingetrokken.

  Als u niet akkoord gaat met deze voorwaarden of als u anderszins Vermeer niet de in deze beschreven toestemming wenst te geven, wordt u verzocht het formulier waarbij deze bekendmaking is gevoegd niet te verzenden.

  Vragen over werken bij Vermeer ?

  Laura van Gelder

  HR Assistant

  06 - 21505221