Vermeer

Procurement Manager

Procurement Manager Vermeer https://www.werkenbijvermeer.com
 • 's Heer Arendskerke
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO
 • Uren per week 40
 • Publicatiedatum 12-10-2023

Wij zoeken een energieke en strategisch ingestelde Procurement Manager om ons team in de EMEA-regio te versterken. Jij bent de drijvende kracht achter strategische inkoop, procurement en de selectie van nieuwe leveranciers. Jouw doel? Het behalen van onze kosten- en productiedoelstellingen. Als vastberaden leider van het inkoopteam ben jij in staat om strategische inkoop te realiseren. Een grote focus is de aankoop van afgewerkte stalen lasconstructies binnen de EU en/of omliggende landen. Deze zijn nodig voor het bouwen van onze industriële apparatuur in Nederland.

Vanaf dag één sta je voor een reeks directe uitdagingen. Er lopen meerdere projecten die meteen jouw aandacht vragen. Het is aan jou om snel het overzicht te krijgen en de juiste stappen te zetten. Snel schakelen? Geen probleem voor jou. Je hebt een scherp probleemoplossend vermogen. Met behulp van meetgegevens bepaal je de richting die de organisatie nodig heeft. Bovenal blijf je kalm, zelfs als je dag anders verloopt dan verwacht.

Wat ga je doen?

 • Jij bent verantwoordelijk voor het inrichten van een gestructureerde inkoopplanning. Zo is het voor iedereen duidelijk wanneer bestellingen moeten worden geplaatst. Hierbij ben je afhankelijk van de planning van anderen, zoals afdeling Engineering. Het is jouw taak om invloed uit te oefenen om ervoor te zorgen dat bestellingen tijdig kunnen worden geplaatst.
 • Duidelijkheid staat bij jou voorop. Met zoveel projecten tegelijk, loop je het risico dat sommige zaken onafgemaakt blijven. Daarom stel jij prioriteiten en help je je team om hun taken tijdig af te ronden.
 • Daarnaast organiseer en beheer je alle afspraken met onze leveranciers. Alle essentiële informatie sla je gestructureerd op.
 • Je begrijpt dat het onderhouden van sterke relaties met leveranciers belangrijk is. Soms bevind je je in een delicate situatie als gevolg van druk vanuit verschillende hoeken. Jij weet hoe je dit professioneel kunt aanpakken, met een positief resultaat. Intern houd je nauwlettend de cijfers in de gaten en stel je de juiste vragen om leveranciers betere inzichten te geven.

Team

Je gaat leiding geven aan een Buyer, Procurement Expeditor en Productieplanner. Binnen ons team is er ruimte voor ideeën en creativiteit. We waarderen jouw input en visie op hoe we ons succes kunnen behalen. Iedereen heeft zijn eigen werkzaamheden. Wel is elke teamlid ingewerkt op een deel van het werk van een collega. Op die manier kan het werk eenvoudig verdeeld worden, als een collega teveel werk heeft. Op die manier ondersteunen we elkaar en zorgen we ervoor dat de werkdruk evenwichtig wordt verdeeld.

Vermeer Global

Ons moederbedrijf, Vermeer Corporation, is gevestigd in de staat Iowa in de Verenigde Staten. Daarnaast hebben we verschillende andere kleinere locaties wereldwijd, zoals onze locatie in Nederland. Onze visie is om inkoopactiviteiten waar mogelijk te globaliseren, zodat Vermeer wereldwijd kosten- en productievoordelen kan behalen. Als Procurement Manager bij Vermeer EMEA krijg je de kans om hier jouw stempel op te drukken. Bovendien is er volop ruimte om zelfstandige beslissingen te nemen die het beste zijn voor onze locatie.

Wie ben jij?

Als manager van een afdeling met diverse interne en externe belanghebbenden, heb je een duidelijke visie. Hier werk je consequent naartoe. Door continu met kleine stappen processen en systemen te verbeteren, werkt je team steeds efficiënter. Je begrijpt het belang van het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met leveranciers.

Daarnaast neem je mee:

 • Een Bachelor Degree, bijvoorbeeld in Supply Chain Management, Inkoop, Bedrijfskunde of Economie.
 • Minimaal 5 jaar inkoop-ervaring, bij voorkeur in Supply Chain of Kwaliteit.
 • Een duidelijk begrip van het sourcen van afgewerkte stalen lasconstructies (klaar voor assemblage) binnen de EU en/of omliggende landen.
 • De bereidheid om tot 50% van je werkuren te reizen naar leveranciers. De overige uren werk je vanuit huis of op kantoor.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief met leveranciers en interne belanghebbenden om te gaan, ook in gevoelige situaties.
 • Het mag voor zich spreken dat je vloeiend Engels spreekt en schrijft.

Wij bieden jou

Een warm welkom in ons familiebedrijf en de vrijheid en uitdaging om samen verdere groei te realiseren.

Daarnaast mag je rekenen op:

 • een goed salaris en mooie bonus;
 • een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • pensioenopbouw via PMT (cao Metaal&Techniek);
 • leaseauto met tankpas of mobiliteitsvergoeding;
 • laptop en mobiele telefoon;
 • een ruim budget voor de aanschaf van uitstekend materiaal om comfortabel vanuit huis te kunnen werken.

Interesse?

Wij streven naar gestructureerd werken, goede relaties met leveranciers en blijven streven naar continue verbetering. Ben jij klaar voor deze dynamische rol? Klik op ‘direct solliciteren’. Wil je meer informatie over deze rol? Neem contact op met Ruben Coppoolse (Manager Operations), via 06-22919762.

 

  Direct solliciteren

  Jouw gegevens

  Jouw CV

  Jouw motivatie

  ja
  ja
  ja

  Door dit formulier te verzenden, verleent u Vermeer International BV (‘Vermeer’) toestemming om de door u verstrekte persoonsgegevens te verwerken voor beoordeling van uw sollicitatieaanvraag, het beantwoorden van uw vragen, het aan u stellen van vragen en het leggen en onderhouden van contact met u. Dit contact vindt meestal plaats per telefoon of e-mail, maar kan ook plaatsvinden via andere contactmethoden die u aan ons hebt verstrekt.

  Zoals beschreven in de ‘Kennisgeving inzake verwerking van persoonsgegevens’ voor dit formulier kunt u uw toestemming op elk moment intrekken door een e-mailbericht te sturen naar privacy@vermeer.com. Het intrekken van uw toestemming is niet van invloed op de wettigheid van de verwerking op basis van uw toestemming voordat deze werd ingetrokken.

  Als u niet akkoord gaat met deze voorwaarden of als u anderszins Vermeer niet de in deze beschreven toestemming wenst te geven, wordt u verzocht het formulier waarbij deze bekendmaking is gevoegd niet te verzenden.

  Vragen over werken bij Vermeer ?

  Lideke de Zeeuw

  HR Business Partner

  06 - 29720665