Vermeer

Verhalen

Tim, Project Engineer

Tim is sinds 2018 in dienst bij Vermeer en heeft de functie van Project Engineer. Wat houdt zijn werk in en waarom werkt hij bij Vermeer?

Stel, je bent op een feestje en er wordt aan je gevraagd wat voor werk je doet. Wat vertel je dan?
Ik werk als Project Engineer bij Vermeer. Ik ben verantwoordelijk voor ontwikkeling van nieuwe machines voor de bosbouw industrie.

Hoe ziet jouw team eruit?
Ons Engineering team bestaat uit zo’n 20 medewerkers bestaande uit Project Engineers, Design Engineers, Illustrators en een ECN Coordinator. Het gros van de groep is verantwoordelijk voor de machine ontwikkeling. Daarnaast hebben we test engineers die verantwoordelijk zijn voor het bouwen van prototypes en testen van deze machines in het veld. Ieder teamlid zijn eigen specialisatie en extra werkzaamheden. Zelf ben ik naast mijn normale engineering werk ook verantwoordelijk voor de vormgeving en gebruikersinterface van de machines die we ontwikkelen.

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er uit voor jou?
Dit hangt sterk af van de fase waarin een project zich bevind. Soms ben je bezig met het ontwerpen van delen van de machine achter de computer. Andere momenten ben je in de werkplaats bezig om samen met de Test Engineers te kijken naar verbeteringen of problemen die zich voor doen op te lossen. In de ontwerpfase van het project ben je veel individueel aan het werk, met waar nodig vergaderingen met het project-team of andere afdelingen. Naast deze vergaderingen vindt veel overleg plaats op de afdeling. Dit werkt perfect omdat alle engineers op een ruime open afdeling zitten.

Met welk gevoel ga jij naar je werk?
Eigenlijk ga ik altijd vrolijk naar mijn werk. Iedere dag zijn er weer diverse uitdagingen en punten om op te lossen. Veelal project werk, maar regelmatig een vraag van andere afdelingen waar wij bij kunnen helpen. Door de vrijheid in het uitvoeren van mijn werk kan ik zelf kiezen hoe ik mijn week precies indeel. Heb ik een tijdje aan één taak gewerkt en is de inspiratie even op, dan pak ik er een ander project of onderwerp bij en ga daar mee aan de slag.

Waarom zou je mensen wel of niet aanraden bij Vermeer te werken?
Ik zou mensen zeker aanraden om te komen werken bij vermeer. Op het kantoor in ’s Heer Arendskerke werkt een hecht team. De mensen die er werken hebben diverse achtergronden en komen uit verschillende delen van Nederland en zelfs Europa of daarbuiten. Daarnaast is het kantoor onderdeel van een grote speler in de industriele mechanisatie; een succesvol Amerikaans bedrijf met een zeer fijne bedrijfscultuur. Dat geeft ook alle voordelen van een groot bedrijf.

– Tim, Design Engineer

Jasper, Lead Product Specialist

Jasper is sinds 2015 jaar werkzaam bij Vermeer en heeft momenteel de functie van Lead Product Specialist. Wat houdt zijn werk in en waarom werkt hij bij Vermeer?

Stel, je bent op een feestje en er wordt aan je gevraagd wat voor werk je doet. Wat vertel je dan?
Ik houd me bezig met het vermarkten en product-technisch ondersteunen van onze machines in de breedste zin van het woord. Wij hebben als doel onze kennis van de Vermeer machines en het juiste gebruik hiervan zo goed mogelijk op de verkoop medewerkers van onze regionale dealerschappen over te brengen. Dit doen wij onder andere door het verzorgen van trainingen en het onderhouden van intensieve relaties.

Hoe ziet jouw team eruit?
Ik werk op de afdeling Product Support met een grootte van ongeveer tien personen. Het is een enorm divers team met collega’s uit verschillende landen die elk in andere facetten van het werk over specialistische kennis en kunde beschikken. We wisselen veel kennis en ervaringen uit en delen dit wekelijks tijdens onze team meeting.

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er uit voor jou?
Elke dag is anders en dat maakt het werk bij Vermeer zo uitdagend. Mijn collega’s en ikzelf zijn een gedeelte van onze tijd werkzaam op verschillende locaties in ons werkgebied Europa, Midden-Oosten en Afrika. Dit kan zijn het ondersteunen van een dealer tijdens een show, geven van presentaties, verzorgen van trainingen, ondersteuning in een verkoopgesprek of het opstarten van een machine in het veld. Al deze werkzaamheden op locatie worden voorbereid en afgewisseld met ondersteuning vanuit ons kantoor.

Met welk gevoel ga jij naar je werk?
Het geeft altijd een goed gevoel wanneer wij dealerschappen verder kunnen helpen met het ondersteunen en faciliteren van verkoop. De eindgebruiker helpen wij door specifiek te kijken welke oplossing het beste past bij zijn project. De waardering die hieruit geput wordt zorgt ervoor dat ons team elke dag met veel plezier aan het werk gaat.

Waarom zou je mensen wel of niet aanraden bij Vermeer te werken?
Vermeer is een organisatie die je veel vrijheden geeft in het ontwikkelen van eigen ideeën en werkwijzen. Binnen het team heerst een positieve en amicale sfeer en we ondersteunen elkaar wanneer een ander dat nodig heeft.